BURČÁK Z BLATNIČKY

CO TO JE BURČÁK

Burčák je částečně zkvašený mošt z plodů révy vinné, který obsahuje vyvážený a chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin. Jde o meziprodukt při výrobě vína, který bývá k dispozici několik dní po začátku kvašení moštu.Obsah alkoholu bývá zhruba 1–7 %

PŘEDOBJEDNÁVKY BURČÁKU

Předobjednávky na Burčák z Blatničky přijímáme nejpozději tři dny před požadovaným datem vyzvednutí na prodejně. Burčák nám jezdí pravidelně třikrát týdně (v pondělí, čtvrtek a sobotu)

Proto si prosím ten svůj, rezervujte včas. Pozdějším objednávkám bohužel nemůžeme garantovat 100% dodání. Děkujeme za pochopení.

KDE MIMO NAŠE PRODEJNY MOHU KOUPIT BURČÁK Z BLATNIČKY

Každý rok se pravidelně účastníme pražských vinobraní.  Podrobnější informace naleznete v  kalendáři akcí.

Z JAKÝCH ODRŮD BURČÁK VYRÁBÍME

Burčák z Blatničky vyrábíme z ranných odrůd a v průběhu září nabízíme v tomto pořadí:

  • Irsai Oliver
  • Muškát moravský
  • Muller Thurgau
  • Svatovavřinecké (růžový burčák)
  • Svatovavřinecké (červený burčák)
  • Frankovka (červený burčák)

MOŽNÁ NEVÍTE

Pojmenování „burčák“ smí nést jen částečně zkvašený hroznový mošt, který byl vyroben výlučně z vinných hroznů, které byly sklizeny a zpracovány na území České republiky. Částečně zkvašené hrozny zahraniční produkce by měli nést označení částečně zkvašený hroznový mošt.  Dejte si proto pozor na označení typu „Bručák“ apod.

Burčák obsahuje četné množství kvasinek a vitaminů, zejména vitaminů skupiny B. Jedním z nich je thiamin neboli vitamin B1, který podporuje srdeční činnost. Velmi pozitivní je také čisticí působnost na trávicí ústrojí.